2016. július 20., szerda

Grillezett paprika kecskesajttal






Végre nálunk is eljött a nyár, bizony 36 fok van, most meg túl szokatlan a 17 fokok után.Igy jobban szenvedünk a forróságtól ezért igyekszünk sok zöldséget, könnyü ételeket fogyasztani. Ilyen ez a fenséges paprika saláta is, ami lehet elöétel söt föétel is piritós kenyérrel vagy bagettel. 

Hozzávalók 4 személyre : 3 + 3 piros és sárga kaliforniai paprika, 3 gerezd
fokhagyma, 6 evökanál jófajta oliva olaj, só, bors, kevés cukor, 12 db apró
paradicsom, izlés szerint borecet /5-6 evökanálnyi/ 1 kisebb marék menta, 1 kisebb marék bazsalikom és 4 db kicsi kecskesajt /nekem most krémes kecskesajtom vot dobozban ezért minden adag salátára egy jó evökanálnyit tettem /

A paprikákat negyedekre vágjuk, kimagozzik és a sütöben grillezzük amig a 
héja jó megsül. Közben egy fagyasztó zacskóba 3-4 kanál oliva olajat teszünk,
sót, borsot és egy késsel meglapitott fokhagyma gerezdeket.
Amikor a paprikák megsültek, villával beletesszük a zacskóba a forró paprikákat
és jól összerázzuk a füszeres olajjal. Igy hagyjuk kihülni. Amikor meghült leszedjük a paprikák héját és csikokra vágjuk a megsült paprikát.
A paradicsomokat felezzük. 
Elkészitjük az öntetet, só, bors, kevés cukor, 2 kanál olivaolaj, borecet, bele
keverjük a mentát /nekem most nem volt / a megvagdalt bazsalikomot és
jól összekeverjük. Ebbe az öntetbe beletesszük a paprikát, paradicsomot és
lehütjük. Tálalásnál szépen tányérre helyezzük a salátát, egy evökanál segitsé-
gével nokedlit formálunk a krémes kecskesajtból és rétesszük a saláta tetejére.
Friss bazsalikommal megszórjuk és jó étvágyat kivánunk :) 













  • 3   rote und gelbe Paprikaschoten  
  • 3   Knoblauchzehen  
  • 6 EL   gutes Olivenöl  
  •     Salz, Pfeffer, Zucker 
  • 12   Kirschtomaten  
  • 1   Handvoll Minzeblätter  
  • 1   Handvoll Basilikum  
  • 5 EL   Weißweinessig  
  • 4   Ziegenkäsetaler  
  • 1   großer Gefrierbeutel  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése