2016. április 8., péntek

Brokkolis tészta








Egyszerü, nem is ujdonság ez a recept, de olyan szép zöld a brokkolitól és persze finom is. Az alábbi recept kb. 4 személyre szól.

Hozzávalók 50 dkg friss brokkoli, 20 dkg száraz tészta, 1 újhagyma, 
3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 3 dl a brokkoli megfött levéböl, 2 dl tej, 10 dkg 
reszelt sajt,  só, bors, és reszelt szerecsendió. 
A brokkolit rózsáira szedjük és 6-8 percig sós vizben fözzük. A tésztát
is kifözzük. Az újhagymát karikára vágjuk és a vajon üvegesre pároljuk. beletesszük a lisztet és világos rántást készitünk, felengedjük a
brokkoli levével és a tejjel, selymes  besamel mártást fözünk belöle. Izesitjük sóval,borssal, szerecsendióval. 
Egy tüzálló tálat kivajazunk, beletesszük a kifözött tésztát rákanalazzuk a 
mártás felét. Rétesszük a szép zöld brokkoli rózsákat és a basamel mártást
ráöntjük. Sajtot reszelünk rá és mehet a sütöbe kb. 20 percre. 












500 g   Brokkoli  
·      Salz 
·  200 g   Nudeln (z. B. Penne) 
·  200 g   Kirschtomaten  
·  1   kleine Zwiebel  
·  25 g   Butter oder Margarine  
·  30 g   Mehl  
·  300 ml   Gemüsebrühe  
·  200 ml   fettarme Milch (1,5 % Fett) 
·  100 g   leichte Käseraspel (17 % Fett absolut) 
·      Pfeffer 
·  1 Prise   Zucker  
·      geriebene Muskatnuss

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése