2014. július 12., szombat

Szilvás pite Mirelle receptje





Ma reggel láttam ezt a receptet Mirelle irta be a FB-re. Igen sok recept került onnan ide :) Mindig van valami jó ötlet.
Az internet adta gyors kommunikáció megváltoztatta a fözési szokásainkat, formálja az izlésünket is. Te jó ég mig lesz 20 -30 év múlva. Talán már nem
is kell fözni, elavult lesz ez a recept cserélgetös módszer az interneten.

Mirelle irod, hogy a Nök - ez olyan édes megnevezés az iker lányaidról - morzsáznak, de örülsz, hogy izlik Nekik ez a pite. Tudod a férjem is morzsázott, én is és ha a fiam itt lett volna most Ö is mert ez egy annyira finom omlós pite amit megosztottál velünk, hogy ezután csak igy fogok almás pitét és minden más pitét sütni. 


Szilvás pite  a tésztába nem kell cukor !
1 kg kékszilva
50 dkg vaj
70 dkg finomliszt
4 tojás sárgája
csipet só
8 ek víz
A vajat a liszttel, sóval elmorzsolom, sárgájával és a vízzel tésztává gyúrom, majd egy órára a hűtőbe teszem. A szilvát kimagozom, a fahéjas cukrot bekeverem. A “gáztepsi”-be belesimítom a tésztám kinyújtott felit. Picit megszórom zsemlemorzsával, gömbölyű részükre fektetem a félszilvákat, alaposan megszórom őket a fahéjas cukorral, majd a tészta
másik felit is nyújtom és befedem vele a szilvákat. Egy elhabart tojással megkenem, húsvillával alaposan meglyuggatom, majd 200 fokos előmelegített sütőbe dugom.
Nagyjából egy óra alatt szép aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése