2013. október 17., csütörtök

Rebekka kiflik birsalma sajttal töltve



Rebekka kiflik birsalma sajttal töltve. de persze lehet szilvalekvárral, csokival, vagy dióval, mákkal is tölteni. Jó sokáig eláll ez a sütemény. 

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1 evökanál cukor, fél citrom leve és 1 citrom héja lereszelve. Tejföl annyi amennyit felvesz, hogy selymes jó tésztát kapjunk. Kanalanként szoktam hozzáadni a tejfölt.
Töltelék variálható, lehet diós, lekváros, mákos stb.

A tésztát vékonyra kb. fél cm kinyújtjuk egy kisebb pohárral kiszaggatjuk, majd mindegyikre teszünk a töltelékböl és felcsavarjuk apró kifli formára.

Most birsalma sajtot vágtam apró kockára és azzal töltöttem meg a kifliket. Nagyon finom pikáns kis falatok. Lehet  házi szilvalekvárral tölteni mindegyik lekvár csikra egy kis darab MARCIPÀNT tenni.  15-20 perc sütés kell 180 fokon. Forrón vaniliás porcukorba forgatjuk. A kiflicskék akkor a legfinomabbak, ha pont egy "hamm bekaplak" falatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése