2012. szeptember 24., hétfő

Szilvatorta vanilia-dió morzsával



Szilvatorva vanilia-dió morzsával
A tésztához: 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütöpor, 1 tojás, 20 dkg vaj /margarin/ 17 dkg cukor 1 cs.
vaniliacukor.
Töltelék: 1 kg szilva, 25 dkg turó, pici tej, ha nem eleg krémes a túró, 3 tojás, 17 dkg cukor 1 cs. vaniliacukor.
A morzsához a tetejére: 12 dkg porcukor, 25 dkg liszt egy kávéskanál sütöpor, 1 vaniliarud belseje kikaparva vagy vanilia
cukor, 10 dkg darált mogyoró vagy dió, 20 dkg vaj.
Még kell  10 dkg darált mogyoró a tésztára szórva.
A hozzávalókból összeállitjuk a tésztát és a hütöbe tesszük kb. egy órára, de el lehet késziteni elözö
este is.
A szilvákat kimagozzuk és negyedekre vágjuk.A turót a tejet, tojást,cukrot, vaniliát összekeverjük.
a morzsához a porcukrot a liszttel, vaniliacukorral és a 10 dkg darált mogyóroval összekeverjük, majd
hozzáadjuk darabokban a vajat és morzsásra összekeverjük!
A tésztát kinyujtjuk és tepsibe rakjuk ugy,  hogy a tepsi oldalán is legyen tészta.A tésztára rászorjuk a másik
10 dkg mogyorót /diót/.Rákenjük a túrós masszát és a szilvákat szépen elhelyezzük a turón, kicsit bele
is nyomkodjuk. Erre rászorjuk a morzsás vajas tésztát és elömelegitett sütöben kb. 170 fokon 45-50 percig
sütjük. 
Sajnos a fotó nem jó, de a sütemény annál finomabb:)