2012. május 18., péntek

Tejfölös uborka saláta



ahogy én csinálom:
Hozzávalók, 1 db kigyóuborka, só foghagyma, pici cukor, ecet, 2,5 dl tejföl. Az uborkát meghámozom, legyalulom 2 cikk foghagymát összenyomok összekeverem az uborkával amit jól megsózok és átforgatom mégegyszer. Hagyom állni legalább fél órát. Közben a salátástálba két kávéskanál cukrot teszek, arra annyi ecetet csöpögtetek, hogy a cukor  nedves legyen, majd beleteszem a tejfölt és krémesre keverem. Az uborkát kinyomkodom és beleteszem a tejfölbe, egy-két evökanál levet a visszamaradt uborkaléböl még hozzákeverek. A tetejére törött borsot és pirospaprikát szórok. Jó ha hidegen áll egy kicsit. Ezt a salátát el lehet késziteni egy nappal elöbb is, föleg nyáron mert akkor a legfinomabb és friss ropogós marad az uborka. Lehet még paradicsom karkákkal is disziteni.