2012. április 26., csütörtök

Tojáslikörös csokoládé kuglóf

Tojáslikörös csokoládé kuglóf                    
Összeállítás:
20 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
10 dkg kakaó
0, 6 dl olaj
1 dl tejföl
2, 5 dl tojáslikör,
2 tojás
2 evökanál kakaó por
3 evökanál csokiforgács
A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk vagy kiolajozunk.
Valamennyi hozzávalót mély tálba töltjük, és elektromos habverővel simára, könnyűre verjük. A tésztát felét  a formába kanalazzuk,a másik felébe belekeverjük a kakaót és a forró sütőbe téve 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd a széleit meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk. Ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk.
Két különbözö forma, de ugyanaz a recept.